Meet, Walk & Talk Doorn

 

Wandel met ons op zondag 11 november door de Kaapse Bossen!

Tussen Doorn en Leersum liggen de Kaapse Bossen en het Doornse Gat, een schitterend bosgebied op de Utrechtse Heuvelrug. Deze stuwwal is 160.00 geleden ontstaan door de druk van landijs dat in de ijstijd een groot deel van Noord Europa bedekte. Er groeien voornamelijk beuken, sparren en dennen.

Iets ten oosten van de Kaapse Bossen liggen verschillende grafheuvels uit de ijstijd. Meestal liggen de grafheuvels ergens verscholen in de bossen of ergens op de heide en zijn ze moeilijk te herkennen. Maar wanneer je er één vindt, voel je meestal direct de kracht die van zo’n heuvel uitgaat. Het zijn oude plaatsen waar duizenden jaren geleden rituelen hebben plaatsgevonden om de doden te begeleiden naar het hiernamaals, het Walhalla. Er was sprake van grote liefde voor de gestorvenen en de grafheuvels werden gemaakt om de herinneringen aan hen en aan hun daden levend te houden. Door de graven respectvol te verheffen boven de aarde waarop ze hebben geleefd, gaf men uiting aan deze gevoelens.

Het is het licht, maar vooral de energie en de rituelen en emoties die zich hebben verbonden met deze plaatsen. Je ziet het ook aan de bomen die in de directe omgeving van grafheuvels staan. Ze zijn vaak groots en hebben krachtig groen loof. Wandel met ons mee en ervaar de energie van deze plek. Na de wandeling gaan bij borrelen bij Eetcafé Onder de Pannen.

Locatie: Eetcafé Onder de Pannen, Maarnse Bergweg 1, 3941 XR Doorn

Datum en tijd zondag 11 november van 14.00 – 17.30
Kosten € 35,00 , dit is inclusief
- kopje koffie of thee bij ontvangst
- een prachtige wandeling door de Kaapse Bossen en bezoek grafheuvels
- iets lekkers tijdens de wandeling
- 2 drankjes naar keuze (bier, wijn, fris) en hapjes tijdens de borrel
- begeleiding tijdens het event

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.