Wandeling naar de Pyramide van Austerlitz

Zondag 15 december wandelen wij in de omgeving van Woudenberg en Austerlitz. Het is prachtig wandelen in deze omgeving. Zo wandelen wij o.a. langs de beroemde Pyramide van Austerlitz. De Pyramide  van Austerlitz is een overblijfsel uit de periode dat Nederland werd overheerst door de Fransen. In 1804 kreeg een Franse generaal de opdracht om een leger te vormen van Franse en Nederlandse militairen. Nederland en Frankrijk waren toen in oorlog met Engeland, en een goed getraind leger moest paraat staan voor een eventuele inval.
Er werd een legerkamp opgezet in het heidegebied bij Zeist, waar verschillende bataljons in een paar maanden werden samengevoegd tot een  nieuw leger. Om te voorkomen dat de manschappen zich gingen vervelen liet de generaal een monument van aarde en graszoden bouwen, geïnspireerd op de Pyramide van Gizeh.

Het duurde 30 dagen om de 36 meter hoge piramide te bouwen en op 12 oktober 1804 werd het monument feestelijk geopend. Omdat de pyramide in haar oorspronkelijke vorm niet was bestendigd tegen regen en wind werd de Piramide in 1894 grondig gerestaureerd. 

Het gebied rond de Pyramide van Austerlitz is ook een energetische vortex, een sterke, hoge energiefrequentie.

We starten de ochtend bij Restaurant Bergzicht en van daar uit starten wij een mooie wandeling van circa 12 km. Na de wandeling gaan wij gezellig pannenkoeken eten bij Restaurant Bergzicht.

Meld je gauw aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !

Locatie ontvangst: Restaurant Bergzicht, Doornseweg 23, Woudenberg
Datum: zondag 15 december 11.30 – 15.00
Kosten: € 35,00 per persoon, dit is inclusief
- kopje koffie/thee/warme choco bij ontvangst
- iets lekkers tijdens de wandeling
– naturel pannenkoek met jam en/of gebakken spek
- een drankje (wijn, bier, fris) naar keuze tijdens de lunch
– begeleiding tijdens het event: Mariëlle

 Aanmelden kan via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.