Heart of Living organiseert ook meditatiedagen. Op deze dagen maak je kennis met verschillende manieren van mediteren zodat je kunt ontdekken welke manier van mediteren het best bij jou past. Denk dan aan visualisatie, geleide meditatie of korte stilte meditatie. Ook eindigen we de middag vaak met het zingen van een mantra's. 

Het doel van de dagen is tot rust komen, bij jezelf komen, even bij komen, nieuwe energie opdoen, stil worden, loslaten en het krijgen van inzicht. Het is fijn om dat in een groep te doen, het geeft structuur en het is mogelijk om zo mensen te ontmoeten met gelijke interesse.

Meditatie: een manier van leven en goed voor de hersenen

Als we denken aan meditatie, dan denken we al snel aan iemand die heel stil in de lotushouding zit met de ogen dicht. Dat is een vorm van meditatie, maar meditatie is veel meer dan dat. Als je meditatie in de ruimste zin van het woord neemt, dan is het een manier van leven, waarbij je probeert om op ieder moment bewust te zijn van je bestaan.

Meditatie is een oefening die ons in staat stelt om ons lichaam en geest te ontspannen en ook het gevoel te geven dat je meer verbonden bent met jezelf en de omgeving om je heen. Meditatie heeft een goede invloed op de ademhaling en helpt dat je minder snel uit balans wordt gebracht door anderen of situaties om je heen.  Onderzoek heeft ook uitgewezen dat meditatie een positieve invloed op de veroudering van onze hersenen heeft.

Hou de agenda in de gaten voor de data. 

Voor deelname en informatie stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel mij 0629068564