Heart of Living gaat vanaf januari 2019 meditatie bijeenkomsten organiseren in Lunteren. 

Mediteren is aandachtig zijn. We oefenen met behulp van begeleide meditaties (zittend en liggend), stiltemeditatie, dharmadelen en mantra zingen.

Thich Nhat Hanh

Wij mediteren in de traditie van de boeddhistische Vietnamese monnik Thich Nhat Hanh. Het kernwoord is ‘aandacht’; je gaat zitten op een matje, kussen of stoel en gaat met aandacht ademhalen. Je bent je bewust van je inademing en van je uitademing. Hierdoor kom je bij de rust in jezelf en kun je genieten van dit moment.

" ik adem in en kom tot rust, ik adem uit en glimlach,
thuisgekomen in het nu, wordt dit moment een wonder "

                                                         - Thich Nhat Hanh -

Meditatie: een manier van leven en goed voor de hersenen

Als we denken aan meditatie, dan denken we al snel aan iemand die heel stil in de lotushouding zit met de ogen dicht. Dat is een vorm van meditatie, maar meditatie is veel meer dan dat. Als je meditatie in de ruimste zin van het woord neemt, dan is het een manier van leven, waarbij je probeert om op ieder moment bewust te zijn van je bestaan. Meditatie is een oefening die ons in staat stelt om ons lichaam en geest te ontspannen en ook het gevoel te geven dat je meer verbonden bent met jezelf en de omgeving om je heen. Meditatie heeft een goede invloed op de ademhaling en helpt dat je minder snel uit balans wordt gebracht door anderen of situaties om je heen. Onderzoek heeft uitgewezen dat meditatie een positieve invloed op de veroudering van onze hersenen heeft.

Vanaf januari zal ik één keer in de twee weken een bijeenkomst organiseren in Lunteren. Data volgen.  

Voor deelname en informatie stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.