Familieopstellingen in groepsverband

Introductie

Over de familieopstellingen in groepsverband

Een opstelling kan een bevrijdend inzicht geven als je worstelt met vragen, waar je het antwoord niet (helemaal) op weet. Dit kan gaan over de relatie met een partner, ouder(s) of over bepaalde terugkerende patronen. Vaak ligt de wortel van het probleem niet bij jou, maar bij iemand anders uit het familiesysteem. Een opstelling helpt om deze dynamiek uit te zoeken

Bij een familieopstelling brengt een vraagsteller een vraag in waar hij of zij helderheid over wil krijgen. Voor de mensen -en soms andere elementen/aspecten- die te maken hebben met de vraag, worden andere deelnemers uitgekozen als ‘representant’.

Dit zijn vaak familieleden, maar het kan ook gaan om een thema, patroon, gebeurtenis etc. De vragende deelnemer geeft hen een plaats in de ruimte, deels geholpen door de begeleiders. Als de representanten hun plek hebben ingenomen, worden zij bevraagd over hun gevoelens en houding t.o.v. elkaar en de situatie. Zo ontstaat er een veld dat de achterliggende aspecten van het vraagstuk laat zien.

Het helpt om de tot nu toe verborgen verbanden te zien met de systemen waar je deel van uitmaakt. Als deze zichtbaar zijn, kun je nieuwe mogelijkheden vinden om je op liefdevolle wijze los te maken uit verstrikkingen.

Als jij in het veld staat als representant komt het regelmatig voor dat dat wie of wat jij representeert een link heeft met jouw eigen thema’s. Ook als toeschouwer voel je vaak mee wat er ‘in het veld’ gebeurt. Het is dus ook heel leerzaam als representant of toeschouwer. Je mag altijd zelf bepalen of je representant of toeschouwer wil zijn in de opstelling.

Deelnemers houden van
Icoon zelfliefde

Meer contact met je gevoel

Antwoord op levensvragen

Video afspelen over Madeira Groepsreis Heart of Living

Dit is mijn verhaal

Ik ben Mariëlle Broekman en Heart of Living is mijn bedrijf waar ik met hart en ziel werk als wandelcoach, reisleidster en healer. Ik ben opgegroeid in de omgeving van Utrecht en nu woon ik met veel plezier deels in Nederland en deels in Spanje.

Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heb ik in 2010 het roer omgegooid. Ik ben trainingen, opleidingen en cursussen gaan volgen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling: familie opstellingen, vernieuwend coachen, natuurcoaching, intuïtieve ontwikkeling en mindfulness. Ik leerde mezelf kennen op een veel dieper niveau en mij te bevrijden van oude patronen en overtuigingen.

De laatste jaren ben ik steeds meer gaan leven vanuit mijn hart en werd mijn missie ook steeds duidelijker: mensen inspireren om de verbinding met zichzelf en met anderen aan te gaan en hiermee hun leven te verrijken. Inmiddels heeft ervaring mij geleerd dat ik graag werk met 50-plussers. Ik heb veel affiniteit met deze doelgroep en inmiddels ben ik zelf ook een 50-plusser.

Ik werk vanuit compassie en in mijn werkwijze koppel ik speels en luchtig aan serieus en betrokken. Door mijn sterke intuïtie kan ik mensen goed aanvoelen. Daarnaast heb ik een nuchtere instelling en sta ik met beide benen op de grond. Bij het coachen werk ik veel met de natuur en gebruik de natuur als spiegel, metafoor en inspiratiebron.

Het leven is een reis van zelfontwikkeling, van steeds meer ontdekken wie je bent, van steeds meer inzicht krijgen in de onbewuste patronen die je denken en gedrag bepalen. Jij hebt de mogelijkheid om je te bevrijden van die patronen zodat je vrijer en gelukkiger kan leven. Ik help jou graag op weg op deze reis.

Deze 50-plussers gingen je voor

5/5

De rollen en hoe het werkt

De familieopstelling begint met een vraag van de vraagsteller. Voor de mensen – en soms andere elementen/aspecten – die te maken hebben met de vraag, worden andere deelnemers uitgekozen als ‘representant’. Dit zijn vaak familieleden, maar het kan ook gaan om een thema, patroon of gebeurtenis. De vragende deelnemer geeft hun een plaats in de ruimte, deels geholpen door de begeleiders. Als de representanten hun plek hebben ingenomen, worden zij bevraagd over hun gevoelens en houding t.o.v. elkaar en de situatie. Zo ontstaat er een veld dat de achterliggende aspecten van het vraagstuk laat zien.

Individuele opstelling
Wil je jouw vraag liever niet in een groep delen? Lees dan hier meer over de mogelijkheden van een individuele opstelling.

familieopstelling

Een familieopstelling helpt je

Benieuwd of een reis of activiteit iets voor jou is?

Via een kort kennismakingsgesprek help ik jou om de reis of activiteit te vinden die bij jou past.

De locatie

De familieopstellingen in groepsverband vinden plaats op diverse locaties in het land.

Wandelweekend veluwe

Meld je aan voor de familieopstellingen in groep

Nieuwe data volgen van 13:00 tot 17:30 uur

Meld je nu aan

Prijs als vraagsteller
€95,-

Prijs als representant
€25,-

Alle prijzen zijn inclusief btw

Inclusief

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een individuele familieopstelling. Lees er hier meer over.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting op een activiteit naar keuze

Je kunt je ten allen tijden uitschrijven. Ik ga vertrouwelijk om met je gegevens. Lees de Privacyverklaring.

Heart of Living nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dan ontvang je € 5,00 korting op een activiteit naar keuze.

Je kunt je altijd uitschrijven. Wij gaan vertrouwelijk om met de gegevens zoals staat omschreven in de Privacyverklaring.

Veelgestelde vragen

De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 50 en 67 jaar.

Het grootste gedeelte komt alleen. Er zijn ook mensen die samen met een vriend, vriendin, broer, zus of partner komen. Maar de ervaring leert dat ook zij openstaan voor nieuwe vriendschappen en relaties.

Nee, Heart of Living is een ontmoetingsplek voor actieve 50-plussers. Soms ontstaan er relaties of goede vriendschappen uit, maar hier ligt de focus niet op.

Ja. Heart of Living zal in eerste instantie trachten de activiteit naar een andere datum te verplaatsen. Je kan er dan vrijblijvend voor kiezen om deel te nemen op de nieuwe datum of voor restitutie van het betaalde bedrag.

Het is niet nodig om een lidmaatschap af te sluiten om deel te nemen aan een activiteit van Heart of Living.

In de strijd tegen het coronavirus volgt Heart of Living de richtlijnen van de rijksoverheid. We vragen iedereen om de regels te respecteren.