Home » Blog » Persoonlijke ontwikkeling » Verbinding met jezelf en met de ander

Verbinding met jezelf en met de ander

door | 4 mei, 2020 | Persoonlijke ontwikkeling

Als je in je eentje thuis bent en naar films kijkt, boeken leest of luistert naar muziek. Je bent alleen en dat is niet wat je wilt. Dan zou je bijna denken dat het leven alleen maar de moeite waard is met een grote liefde naast je. Dat was de gedachte die soms ook door mijn hoofd spookte. 2Mijn perioden van single zijn voelden als een soort van tussentijd. Maar ik leerde geleidelijk dat de perioden zonder relatie heel leerzaam en waardevol kunnen zijn.

Verbinding met jezelf

In die zogenaamde tussentijd had ik ook de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen. Ik maakte de verbinding met mezelf. Je hebt vast wel eens gehoord dat in verbinding met anderen je jezelf tegenkomt. Maar ook als je alleen bent, heb ik gemerkt en ik ben vast niet de enige. In plaats van nog harder te lopen op zoek naar weer een nieuwe liefde, is het ook goed om eens even stil te staan. Stil staan bij jezelf en naar binnen te keren. Dat kan best confronterend zijn.  Je hebt herinneringen, je hebt misschien nog verdriet of boosheid en heb je wellicht nog onvervulde verlangens. Als je die confrontaties niet wegduwt maar juist onderzoekt, kan je een heldere blik krijgen op jouw houding in de liefde.

Je kan pas tot een ware verbinding komen met een ander vanuit de verbinding die jij gelegd hebt met jezelf. Immers, als je zelf niet weet wat jij fijn vindt, wat jij wilt, waar jij je prettig bij voelt of dit kan herkennen, hoe kan je dat dan eigenlijk wel verwachten van de ander.

Het begint ermee dat je je meer bewust wordt van jezelf. Belangrijk is dat je ook meer inzicht krijgt in jouw lichaam en gevoel. Intuïtie is een enorme leidraad hierbij. Heb vertrouwen in jouw intuïtieve ingevingen en probeer de controle los te laten. Vertrouw op jouw gevoel en accepteer jezelf.

Verbinding met een ander

Diep van binnen weten we dat een leven zonder echte verbinding met anderen te hebben, vaak een eenzaam bestaan kan zijn. Het verlangen naar afstemming zit in elke mens geworteld. Het is fijn om echt verbinding te maken met anderen.

Natuurlijk, je kijk altijd wel even de kat uit de boom bij een nieuwe ontmoeting. Daar is niks mis mee. Het is zelfs goed. Je wilt graag weten wie je voor je hebt en het moet veilig en goed voelen. Belangrijk daarbij is wel dat jij je ook openstelt. Want als je achter jouw opgetrokken muur blijft is het wel heel lastig contact maken. Vertrouwen creëer je ook door jezelf te laten zien. Je nodigt de ander ook uit om zich ook voor jou open te stellen.

Het is goed om jezelf af en toe uit te dagen en uit jouw comfortzone te komen. Zo ontdek je de mooiste dingen. Dat betekent natuurlijk niet dat je je eigen grenzen moet negeren. Zeker niet. Ben je introvert, verwacht dan niet van jezelf dat je verandert in een gemakkelijke prater. Contact maken doet iedereen op zijn eigen manier.

Wil jij graag meer in verbinding komen met jezelf of met anderen? Kijk eens naar de activiteiten van Heart of Living. Deze kunnen jou misschien wel helpen bij die verbinding. Als je wilt deelnemen, neem dan contact op of mail naar info@heartofliving.nl .

Hoi, ik ben Mariëlle, healing- en wandelcoach, reisleidster en ervaringsdeskundige als het gaat om verbinden met jezelf en de ander. Met Heart of Living inspireer ik jou om deze verbinding aan te gaan en zo meer vreugde in jouw leven te ervaren.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin