Wandelactiviteiten

Wandel- en zeilweekend Oosterschelde

wandel- en zeilweekend

Langs de oevers van de Oosterschelde: drie dagen wandelen en zeilen in het grootste Nationale Park van Nederland

Vrijdag 25 juni t/m zondag 27 juni of vrijdag 23 juli t/m zondag 25 juli

Het Nationaal Park Oosterschelde in is het resultaat van de eeuwenoude strijd tussen mens en zee. Het inpolderen van schorgebieden en weer prijs moeten geven van eerder gewonnen land wisselen elkaar doorlopend af. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is het landschap altijd anders. Bij eb zie je de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. Achter de dijken herinneren karrevelden, inlagen en kreekgebieden aan het leven van de Zeeuwen met de zee.

Programma

We beginnen de dag met een mooie wandeling (11 tot 17 km). Daarbij volgen we hoofdzakelijk de oevers van de Oosterschelde. Soms binnendijks, soms buitendijks. Aan het begin van de middag wacht het historische zeilvrachtschip ‘de Stoere Eenvoud’ jou op. Je geniet van de rust en een heerlijk lunch. Wij hijsen de zeilen en vervolgen onze tocht. ’s Avonds liggen we in de haven en hebben we toegang tot douches en verdere sanitaire voorzieningen. Na het douchen kan je genieten van heerlijke avondmaaltijd aan boord.

Wil je nog meer weten over het programma, stuur dan een berichtje naar info@heartofliving.nl

Locatie
We verblijven op de De Stoere Eenvoud, een Zuid-Hollandse Paviljoentjalk. Het schip heeft een grote gezamenlijk leefruimte en 15 slaapplaatsen. Alle slaapplaatsen bevinden zich in één gemeenschappelijke ruimte. Het schip beschikt over twee toiletten.

Benodigdheden
De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Goede, waterdichte wandelschoenen zijn wel noodzakelijk.

Extra informatie

Kosten
€ 249,00 p.p.

Inclusief

  • 2 overnachtingen op een gedeelde slaapzaal op basis van zelf meegebrachte slaapzak. (hoeslaken, kussen en kussensloop zijn voorzien)
  • Verblijf op basis van 3x ontbijt, 2x lunch en 3x diner
  • Gedurende de hele dag onbeperkt koffie, thee, fruit en frisdranken
  • Elke dag krijg je bovendien een knapzakje mee tijdens de wandeling
  • Duidelijk kaartje van de wandeltrajecten en routebeschrijving
  • Havengelden en toeristenbelasting
  • Begeleiding door Mariëlle van Heart of Living. 

Exclusief

Wijnen en (alcoholvrij) bier (€ 1,50 per consumptie)

Tip: Als je een dagje eerder wilt aanrijden naar Tholen kan je voor een zeer schappelijke prijs een kamer boeken bij Hotel Tholen. Zij hebben tegen die tijd een speciaal aanbod voor gasten die een tocht met de Stoere Eenvoud gaan maken. Vraag daar even naar bij de boeking.