Communiceren met compassie

 

 

 

Voel je je wel eens machteloos bij een woordenwisseling op het werk of in de privésfeer?

Lukt het je niet goed om duidelijk te maken wat je echt graag wilt?

Heb je vaak het gevoel dat de ander je niet begrijpt, waardoor je in een strijd of conflict komt?

Inhoud

In deze workshop gaan we de kunst van het communiceren met compassie belichten aan de hand van het model van ‘geweldloze communicatie’. Dit model is ontwikkeld door psycholoog en auteur Marshall E. Rosenberg. Hij ontwikkelde een manier van communiceren die vanuit het hart komt en waardoor we in onze relatie met onszelf en de ander onze natuurlijke compassie kunnen laten opbloeien om zo de machtsstrijd en het conflict te leren overstijgen. Het biedt ondersteuning aan iedereen die behoefte heeft aan meer verbinding binnen relaties, door beter te leren luisteren en spreken en door te leven vanuit mededogen en respect voor eigen en andermans behoeftes.

Resultaat

In deze workshop zal je ontdekken: -wat het effect is van compassie op onze communicatie -hoe je kunt verwoorden wat je waarneemt zonder direct te oordelen -hoe je je eigen gevoelens en behoeften duidelijk kunt verwoorden -hoe je heldere verzoeken kunt doen die aanzetten tot wederzijds begrip en leiden tot oplossingen

Werkwijze

In een groep van maximaal 12 personen gaan we ons verdiepen in de vier componenten van ‘Geweldloze Communicatie’. We gaan ons richten op wat je in een bepaalde situatie waarneemt, hoe je je daarbij voelt, wat je onderliggende behoefte is en wat je graag zou willen. Naast de theorie gaan we reflecteren op een eigen casus waarin het contact niet verliep zoals je wenste. We gaan uitproberen en onderzoeken hoe het contact beter zou kunnen verlopen door te communiceren met compassie.

Door wie?

Zangeres, trainer en inspirator Petra Berger zal deze workshop verzorgen. Zij weet met haar stem en muziek al jarenlang een groot publiek in vervoering te brengen. Muziek is een directe weg naar het hart. Mensen in contact brengen met hun gevoel is één van de belangrijkste drijfveren in haar leven en dat leidde ertoe dat zij zich in dit thema wilde verdiepen. Ze bestudeerde diverse literatuur op het gebied van psychologie en spiritualiteit en volgde opleidingen in NLP en geweldloze communicatie. Petra Berger heeft onlangs de opleiding tot gecertificeerd trainer afgerond.

Locatie: Hof van Barlo, Groenekanseweg 256, 3737 AL Groenekan

Datum: 17 september 2017

Tijden: 13.30 uur – 17.30 uur (inloop vanaf 13.15)

Kosten: 45 euro, dit is inclusief:

– workshop

– hand-out

– drankjes en versnaperingen tijdens de pauze en na afloop

Bereikbaar :via het openbaar vervoe:r buslijn 77 elke 15 min van en naar station Bilthoven / Utrecht-Centraal. Met de auto goed te bereiken; op 5 min afstand van de A27 en de A28. 
Vrij parkeren op het eigen terrein.

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.