Familie opstellingen: kijken naar relaties

 

Ieder mens gaat relaties aan in zijn/haar leven. Relaties met ouders, met broers en zussen, later volgen er vriendschappen, studiegenoten, collega's en onderweg ook geliefden. Het gezin van herkomst heeft veel invloed op relaties. Op fysiek, emotioneel, psychologisch en systemisch vlak. Het is interessant om met een opstelling te onderzoeken wat jou kan helpen of wat jou verhindert om een fijne en gelijkwaardige liefdesrelatie op te bouwen. Met een familieopstelling krijg je helder inzicht in relaties binnen je familie (soms generaties terug), die onbewust een effect hebben op jouw leven vandaag.

Hoe gaat het in zijn werk

Ewoud Huizinga gaat met behulp van systemisch werk (familie opstellingen) met jou op zoek naar antwoorden en werkt aan het doorbreken van belemmerende gedrags- en denkpatronen. Systemisch werk is een beproefde therapeutische methode, ontwikkeld door de Duitser Bert Hellinger.

In deze methode wordt gewerkt met ‘tableau vivants’, een levende opstelling van mensen en thema’s die een rol spelen bij jouw vraag. Deze mensen en thema’s worden verbeeld door representanten uit de groep. Het idee is dat een aantal deelnemers een eigen vraag inbrengen en deze vragen worden zoveel mogelijk beantwoord in de opstellingen. Je kiest uit de deelnemers iemand die als representant jouw plek inneemt. Ook kies je mensen die jouw familieleden representeren, die belangrijk zijn voor je vraag. Het kan ook voor de toeschouwer/representant interessant zijn omdat de vraag ook bij hen kan spelen.

Voorbeelden van vragen kunnen zijn:

- Ik weet mijn verwachtingen van een partner en toch kom ik hem/haar niet tegen. Wat zit er tussen?
- Waarom vind ik het zo moeilijk om me te verbinden?

- Hoe blijf ik mezelf in een relatie?
- Waarom val ik steeds op de foute man/vrouw?
- Waarom stel ik mij altijd zo afhankelijk op?

Het beeld van de opstelling maakt vaak veel duidelijk over wat er onder de oppervlakte aan de hand is. 'Een beeld zegt meer dan duizend woorden' en verheldert op een subtieler en dieper niveau. Het levert je daarmee antwoorden en inzichten op die vaak direct effect zullen hebben op je uitstraling en (non verbale) communicatie. 

Durf je het aan om eens verder te kijken dan het denken?

Locatie: Het Dorpshuis Hollandsche Rading, Dennenlaan 57, 3739 KM Hollandsche Rading

Datum en tijd: zondag 25 februari van 13.30 – 17.00

Kosten: € 45,00, dit is inclusief koffie en thee en een workshop van 3 uur.

4 deelnemers kunnen een vraag inbrengen, dit wordt gedaan o.b.v. loting. 

Over Ewoud

Ewoud is 53, heeft een relatie met Muriël en volgde na zijn studie aan de Hanzehogeschool in Groningen opleidingen op het gebied van adem- en stemtherapie, systemisch werk, spel- en zangimprovisatie. Naast zijn werk als zelfstandig trainer en procesbegeleider in organisaties, coachte en regisseerde hij professionele podiumkunstenaars in zijn stichting Basecamp-theater van de ziel en is hij als singer/songwriter actief onder de naam Het Groot Avontuur. Hij een gepassioneerd reiziger. Hij reisde lange periodes in India en Zuid Oost Azie en werkte als reisbegeleider in India, Nepal en Tibet. In zijn manier van werken brengt hij podiumkunst, oosterse filosofie, organisatie ontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling bij elkaar. Hij deed veel ervaring op in het persoonlijk begeleiden van mensen met vraagstukken rondom verbinding, persoonlijk leiderschap en assertiviteit. Hij is als begeleider van systeemopstellingen opgeleid door het instituut Phoenix opleidingen in Utrecht. www.maskersenvensters.nl